Energetsko certificiranje

slika 7

Novo u našoj ponudi je izrada energetskih certifikata. Ukoliko gradite, prodajete ili iznajmljujete objekt od 50-400 m2 ili više, obratite nam se s povjerenjem. U najkraćem roku ćemo izaći na teren, napraviti mjerenja te izraditi kvalitetan i povoljan certifikat za Vaš objekt.

Energetski certifikat je dokument koji predočuje energetska svojstva objekta. To je dokument koji sadrži opće podatke o objektu, energetski razred, podatke o osobi koja je izdala energetski certifikat, podatke o termotehničkim sustavima, klimatske podatke, podatke o potrebnoj energiji za referentne i stvarne klimatske podatke, objašnjenja tehničkih pojmova te popis primijenjenih propisa i normi.

Kako bismo Vam pomogli da povećate svome objektu energetski razred, nudimo kvalitetne i ispitane profile kojima doprinosite energetskoj efikasnosti Vašeg doma.

Energetska efikasnost (odnosno energetska učinkovitost) je suma isplaniranih i provedenih mjera čiji je cilj smanjenje korištenja energije na što je moguće manju razinu a da pritom razina udobnosti i stopa proizvodnje ostane očuvana.

Pojednostavljeno, energetska efikasnost znači upotrijebiti manju količinu energije (energenata) za obavljanje istog posla, odnosno funkcije (grijanje ili hlađenje prostora, rasvjete, proizvodnje i dr.).

Izdvojene serije profila

• Serije profila NEWTEC 65 TT i EKU 66 TT udovoljavaju zahtjevima o energetskoj efikasnosti te su odličan izbor kako za privatne tako i objekte javne namjene.

• Za izrazito visoke standarde dostupna je i posebna serija profila EUROLINE 76 E sa staklom Ug 0,6 koja može postići vrijednost do Uw 0,97.